Шефът на Асоциацията на европейските телекоми с коментар за 5G мрежата

Невен Дилков ще даде специално интервю в предаването „Бизнес старт“

Какви промени ще настъпят с изграждането на 5G мрежата в Европа и кои индустрии ще бъдат повлияни – специален коментар по тези и още теми само за Bloomberg TV Bulgaria ще направи председателят на Асоциацията за европейските конкурентни телекомуникации (ЕСТА) Невен Дилков.

Преди по-малко от месец той бе избран да оглави Асоциацията, с което се превърна в първия българин в 20-годишната й история, който застава начело на управителния й съвет.

На 26 януари в „Бизнес старт“по Bloomberg TV Bulgаria за пръв път в ролята си на председател на ЕСТА Дилков ще коментира в тв ефир темата за 5G, както и кои индустрии може да очакваме да се променят в следствие на експлоатирането на мрежата.

Освен ръководител на браншовата организация, Дилков е и основател и управител на българския телеком „Нетера“ с над 25-годишен опит в индустрията. През 2018 година става член на борда на директорите на ЕСТА, а в края на януари 2021 година стана и неин председател.

Дилков е част и от управителните органи на други организации като Браншовата асоциация на българските телекомуникационни оператори, Сдружение на електронни комуникации и други.

Професионалния му коментар по набиращата все по-голяма популярност тема за 5G – гледайте на 26 януари в предаването „Бизнес старт“ по Bloomberg TV Bulgaria.