Първите трима напуснаха MasterChef

Задълбочени познания в приготвянето на традиционни специалитети от България, Англия и Мароко показаха участниците в седмия сезон на „MasterChef“ по bTV. Повечето хоби-готвачи в най-популярното кулинарно шоу виртуозно пресъздадоха типичните вкусове от различните региони и континенти, но други не успяха да постигнат автентичност.

За собственичката на салони за красота Гергана Баева, модната консултантка Нели Папазян и дизайнерката на бижута Пламена Георгиева изпитанията в кухнята се оказаха непосилни и те завинаги напуснаха състезанието.

„MasterChef“ се изпълни с лек морски бриз и свежест на планински борови иглички, след като претендентите за приза от 100 000 лева отвориха кутиите с продукти от различни части на България.

Под капака на първата откриха типичните за нашето Черноморие лефер и миди, придружени от свежи зеленчуци и подправки. Втората кутия ги изненада с високопланински деликатес – бонфиле от елен, „акомпанирано“ от млечни продукти, зеленчуци и горски плодове.

Финес и въображение в приготвянето на риба показа фотографката Мария Жекова. Една хапка от нейния отлично презентиран и перфектно изпечен тарт с лефер и миди убеди журито, че тя заслужава значка за имунитет.

При изпичането на еленски стек безспорно превъзходство демонстрира спортната журналистка Борислава Славова, чието ароматно, елегантно композирано ястие пренесе топ готвачите във високопланинската природа.

Талантливите участнички заслужено бяха избрани за капитани на два конкурентни тима и се хвърлиха в тежка битка. С твърда ръка и ясни изисквания, Борислава изведе своя отбор до победата и се утвърди като нетърпящ възражения лидер. Стилът й беше оценен високо от Chef Андре Токев.

В битката за мястото си в „MasterChef“ участниците трябваше да се ориентират из необятния свят на подправките. Пред част от тях бяха подредени над 30 купички с ухания от цял свят, сред които естрагон, салвия, самардала, резене и хвойна.

Острото обоняние и кулинарния опит на управителката на строителна фирма Нела Тинчева й помогна да посочи уверено едни от най-необичайните аромати и я спаси от елиминация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *