Живите мъртви се завръща по FOX с нови епизоди през март

FOX обяви, че шестте епизода от удължения 10-и сезон на „Живите мъртви“ще се излъчат премиерно на 01.03., понеделник.  Сред гостуващите звезди в тези епизоди са Робърт Патрик (Терминатор 2: Страшния съд, Пери Мейсън, Скорпион) в ролята на Мейс, Хилари Бъртън Морган (Трий Хил, Престъпления от класа, Friday Night In with the Morgans) в ролята на Люсил, както и новата звезда на сериала Океа Еме-Аквари (Greenland, Cobra Kai) в ролята на Илайджа.

FOX сподели и клип от четенето на сценарий на един от новите епизоди с участието на Рос Марканд, Сет Гилиам, Робърт Патрик и с разказвач Джош Макдърмит.

Кадри: FOX

За последно в „Живите мъртви“ станахме свидетели на падането на Алфа (Саманта Мортън) и края на войната с Шептящите. Кралството е паднало, Хилтоп е на практика унищожен, а Александрия е опустяла в подготовка за последната битка. Оцелелите се озоваха в капан и се разделиха. Въпреки това, пред лицето на почти сигурната гибел, отново се обединиха, за да се преборят, като убиха Бета (Райън Хърст) и елиминираха заплахата от ордата. В новите шест епизода ще видим нашите оцелели да се опитват да се изправят на крака след разрухата, оставена от Шептящите. Годините на борба си казват думата и травмите от миналото отново излизат на повърхността и разкриват уязвимите им места. Те си задават въпроси за положението, в което се намира човечеството, за бъдещето на общността и състоянието на духа си. Дали ще намерят сили да съхранят живота, приятелството и общността си?