„БГ киномаратон по БНТ 2“

„Домът на българското кино“ отваря врати за зрителите отново на 23 и 24 януари с любимите български филми.

Българската национална телевизия винаги е била дом на българското кино. И този уикенд (23 и 24 януари) е подготвила програма, в която ще излъчи любими на поколения и превърнали се в емблематични български филми.

За втори пореден уикенд каналът за образование и култура на обществената телевизия БНТ 2, предлага на зрителите селекция от най-добрите български игрални филми от поредиците любими детски филми, любими комедии, Златните рози на българското кино, любими сериали и Топ 10 на българското игрално кино.

За доброто начало на почивните дни програмата започва с любими детски филми.

В събота от 9.10 ч. ще станете свидетели какво огромно количество снимки, може да се направи с лентов фотоапарат във филма „С деца на море“. Следват невероятните приключения на „Чоко и жабока Бого“, а от 10.40 ч. последвайте „Госпожа Динозавър“ до място, където животни, птици и хора летят заедно.

В неделя от 10.30 ч. зрителите ще проследят патилата на малкия Митко Миташки от филма „Куче в чекмедже“, който неочаквано се сдобива с куче.

Любимите български комедии ще ви заредят с усмивки и добро настроение в събота с новината за една малка рибка, която ще се превърне в истински „Кит“ в 12.30 ч., а студените зимни дни, може да споделите по съседски с героите на култовия филм „Топло“ от 13.50 ч.

В неделя екипът на БНТ е подготвил нова порция смях с недоразуменията във „Вилна зона“ от 12.30 ч., неразбирателствата в брака с „Разводи, разводи“ от 13.45 ч. и трагичните инциденти, съпровождащи кастинга за филм в „Ерудитъ“ от 15.00 ч. Във взривоопасни времена не всичко е цветя и рози, но винаги има надежда, че когато се намеси любовта, красотата може да спаси света.

В събота Златните рози на българското кино от 15.20 ч. ще ви поднесат първа и втора част на „Иван Кондарев“. В неделя от 16.00 ч. ще придружите един мъж на пътешествие в миналото във филма с Апостол Карамитев „Бялата стая“, а от 17.20 ч. ще станете свидетели на опасния поход и несъстоялата се среща на баща и дъщеря в „Под едно небе“.

В селекцията на любими българки сериали в събота и неделя, ще разберете какъв е краят на историята на един англичанин в България, който заживя в собствена къща на село. Успява ли да засее малко от своите нрави в българската почва или се оказва победен от местния манталитет? Двете серии на „Английския съсед“ са с начален час 18.55 ч.

И този път на финала ще има награди за любителите на Топ 10 на българското кино.

В събота от 20.00 ч. поредицата ще ни разходи от едно село до Бъкингамския дворец с филма на режисьора Рангел Вълчанов „Лачените обувка на незнайния воин“. След това може да се пренесете в суровата действителност на „Козият рог“, а от 23.00 ч. ще споделите тайната на истинското приятелство с героите на „Вчера“.

Неделният ден „БГ киномаратон по БНТ 2“ ще завърши подобаващо с кражбата на няколко праскови и едно сърце с героите на Невена Коканова и Раде Маркович в „Крадецът на праскови“ от 20.00 ч. Темата за трудната любов на двама влюбени и препятствията, които трябва да преодолеят ще продължи веднага след това с участието на Иван Иванов и Янина Кашева във „Всичко е любов“.

Финалната лента на киномаратона може да пресечете в 23.00 ч., заредени с усмивка и добро настроение от великолепната игра на Тодор Колев в „Опасен чар“.

Гледайте „БГ киномаратон по БНТ 2“ на 23 и 24 януари 2021 г. по БНТ 2!